SUPERPRZEPIS

Francuskie krążki z łososiem i serem

         
ocena: 4/5 głosów: 5
Francuskie krążki z łososiem i serem Więcej zdjęć (4)

Pyszne francuskie kąski z łososiem i serem

Składniki:

Francuskie krążki z łososiem i serem

 

  • 1 ciasto francuskie
  • 1/2 opakowania sera pleśniowego
  • 100 g wędzonego łososia norweskiego
  • mąka do obsypania blachy

Sposób przygotowania:

Francuskie krążki z łososiem i serem
Rozwijamy ciasto francuskie. Łososia i ser pleśniowy kroimy w cienkie paski i układamy na cieście, zwijając ciasto w rulon, za każdym zwinięciem dokładamy paski łososia i sera, na końcu dociskamy ciasto aby się zlepiło. Następnie kroimy ciasto w krążki co ok. 1.5 cm. Krążki układamy na posypanej mąką blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni z termoobiegiem, pieczemy ok. 15-20 minut w zależności od rodzaju piekarnika. Krążki wykładamy na talerz, są pyszne w smaku.
Francuskie krążki z łososiem i serem
do faszerowania potrzebujemy wędzonego łososia norweskiego i ser pleśniowy
Francuskie krążki z łososiem i serem
Łososia i ser pleśniowy kroimy w cienkie paski i układamy na cieście
Francuskie krążki z łososiem i serem
za każdym zwinięciem ciasta dokładamy paski łososia i sera,

Tagi:

sery ciasto ser