gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Francuskie kwadraty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie, łatwe w przygotowaniu ciasteczka

Francuskie kwadraty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie kwadraty

 

  • gotowe francuskie ciasto
  • białko

 

  • Masa
  • 2 szklanki mleka
  • ½ szklanki cukru
  • 3 łyżki mąki
  • 2 żółtka
  • 1 kostka masła

 

 

Sposób przygotowania:

Francuskie kwadraty
Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty, w połowie kwadratów wycinamy w środku kółka. Cały kwadrat smarujemy białkiem, kładziemy ciasto z kółkiem. Przygotowane ciasteczka układamy na blaszkę. Pieczemy 20 minut w temp. 200˚C. Gotujemy wszystkie składniki masy na budyń. Przygotowaną masę, nakładamy w środek upieczonych ciastek. Na wierzch masy układamy owoce. Całość dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy cukrem pudrem.
Francuskie kwadraty
Z ciasta wycinamy średniej wielkości kwadraty
Francuskie kwadraty
Wycinamy tyle samo kwadratów z kółkiem w środku
Francuskie kwadraty
Wycięte kwadraty smarujemy białkiem sklejamy razem
Francuskie kwadraty
Upieczone ciasteczka napełniamy przygotowaną masą