alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Francuskie paluszki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Chrupiące paluszki z ciasta francuskiego z dodatkiem sera lub szynki.

Francuskie paluszki

Składniki:

Francuskie paluszki

 

Sposób przygotowania:

Francuskie paluszki
Ciasto francuskie rozwinąć pokroić wzdłuż krótszego boku na paski około 5cm. Na połowie paska ułożyć plasterki żółtego sera lub szynki. Zwinąć ruloniki, przekroić na pół. Posmarować z góry roztopionym masłem i posypać ziarnami sezamu. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Piec w 200 st około 15-20 min. 2-3 minuty przed końcem pieczenia włączyć funkcję grilla wtedy paluszki się ładnie zrumienią z góry.