choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Francuskie parówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

smaczna przekąska którą zaskoczysz wszystkich

Francuskie parówki

Składniki:

Francuskie parówki

 

  • 2 paczki ciasta francuskiego z biedronki
  • 10 parówek
  • 15dag żółtego sera
  • 20 oliwek
  • 1 duża cebula
  • keczup

 

Sposób przygotowania:

Francuskie parówki
Każde ciasto francuskie dzielimy na 10 kwadratów. Parówki przekrajamy na pół. Oliwki kroimy w plasterki. Cebulę obieramy,myjemy i kroimy na plastry. Ser scieramy na tarce. Na środek kwadratów dajemy kilka lasterków oliwek, plasterek cebuli, parówkę i sypiemy na to żółty ser, dodajemy troszeczke keczupu i zamykamy wszystkimi kątami do środka. Wkładamy do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika na 15-20 min i gotowe

Tagi:

sery ciasto ser