Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Francuskie piknikowe ślimaki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybka i pyszna przekąska z ciasta francuskiego

Francuskie piknikowe ślimaki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie piknikowe ślimaki

 

  • 2 kawałki mrożonego ciasta francuskiego
  • 4 łyżki pikantnego ketchupu
  • 5 dag sera żółtego
  • duża garść świeżej bazylii
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Francuskie piknikowe ślimaki
Ciasto francuskie wyciągamy z zamrażarki na 5 minut. W tym czasie płuczemy liście świeżej bazylii i osuszamy je papierowym ręcznikiem. Niezbyt drobno siekamy i dodajemy do ketchupu. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy do pozostałych składników, dokładnie mieszamy. Ciasto francuskie cienko rozwałkowujemy, smarujemy ketchupem z serem. Zwijamy ruloniki i kroimy mniej więcej na 0,5- 1 cm kawałki. Układamy na foremce wysmarowanej masłem. Pieczemy około 15 minut w 170-180 stopniach.
Francuskie piknikowe ślimaki
Ciasto francuskie wyciągamy z zamrażarki na 5 minut. W tym czasie płuczemy liście świeżej bazylii i osuszamy je papierowym ręcznikiem. Niezbyt drobno siekamy i dodajemy do ketchupu.
Francuskie piknikowe ślimaki
Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy do pozostałych składników, dokładnie mieszamy.
Francuskie piknikowe ślimaki
Ciasto francuskie cienko rozwałkowujemy, smarujemy ketchupem z serem.
Francuskie piknikowe ślimaki
Zwijamy ruloniki i kroimy mniej więcej na 0,5- 1 cm kawałki. Układamy na foremce wysmarowanej masłem.

Tagi:

sery ciasto ser