kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Francuskie rogaliki z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Francuskie rogaliki z czekoladą

Francuskie rogaliki z czekoladą

Składniki:

Francuskie rogaliki z czekoladą

 

  • ciasto francuskie mrożone 500 g
  • czekolada 1,5 tabliczki
  • żółtko 1 szt
  • cukier 50 g

Sposób przygotowania:

Francuskie rogaliki z czekoladą
Ciasto rozmrozić i rozwałkować. Pokroić na kwadraty o boku 10 cm, a następnie na trójkąty. Na każdym trójkącie ułożyć kostkę czekolady, zawinąć w ciasto, formując rogalik. Mocno zalepić brzegi. Rogaliki posmarować żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody, posypać cukrem. Piec 15 minut w temp 200 stopni C.