WWWiola

WWWiola

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 508]

Francuskie rogaliki z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Błyskawiczne w przygotowaniu rogaliki francuskie z czekoladą.

Francuskie rogaliki z czekoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie rogaliki z czekoladą

 

  • 1 ciasto francuskie
  • opakowanie dużych pastylek czekoladowych
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Francuskie rogaliki z czekoladą
Opakowanie ciasta francuskiego rozwijamy i kroimy je na paski długości ok 10 cm. Następnie te paski kroimy po skosie tak, by wyszły nam trójkąty. Na szerokim końcu każdego trójkąta układamy dużą czekoladową pastylkę lub kostkę zwykłej, połamanej wcześniej czekolady. Trójkąty zwijamy w stronę wierzchołka i wszystkie rogaliki układamy na blaszce. Smarujemy je roztrzepanym jajkiem i pieczemy ok 15 minut, aż się przyrumienią. Ostudzone zdejmujemy z blaszki.
Francuskie rogaliki z czekoladą
Blat ciasta francuskiego kroimy na trójkąty.
Francuskie rogaliki z czekoladą
Do czekoladowego nadzienia używamy pastylek lub zwykłej czekolady.
Francuskie rogaliki z czekoladą
Ciasto zwijamy dosyć ciasno w rogaliki.
Francuskie rogaliki z czekoladą
Rogaliki układamy na blaszce na papierze do pieczenia.