BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Francuskie rożki z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Warto mieć w lodówce ciasto francukie. Można z niego szybko wyczarować smaczne danie lub deser dla niezapowiedzianych gości. Rożki są kruche wypełnione brzoskwiniami. Dodatek cukru trzcinowego i cynamonu nadaje im ciekawego posmaku.

Francuskie rożki z brzoskwiniami

Składniki:

Francuskie rożki z brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Francuskie rożki z brzoskwiniami
Ciasto rozwijam i kroję na róne kwadraty. Umyte brzoskwinie obieram ze skórki i kroję w kosteczkę. Na środek każdego kwadracika nakłądam porcję pokrojonych brzoskwiń i lekko opruszam cynamonem oraz cukrem trzcinowym. Dokłądnie zlepiam brzegi i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieke około 20 minut. Ostudzone rożki można dodatkowo opruszyc cukrem pudrem.

Tagi:

ciasto