Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 159]

Francuskie ślimaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna przekąska z ciasta francuskiego z dodatkiem gruszki, sera pleśniowego i wiórek kokosowych. Szybka w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się na każdej imprezie.

Francuskie ślimaczki

Składniki:

Francuskie ślimaczki

 

  • ciasto francuskie świeże
  • 1 duża gruszka
  • 1 op. sera pleśniowego
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • 1 jajko
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Francuskie ślimaczki
Gruszkę obrać, wydrążyć gniazda nasienne i razem z serem pleśniowym pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Połączyć wszystkie pokrojone składniki. Dodać całe jajko, wiórki kokosowe,sól, pieprz i wymieszać.

Płat ciasta francuskiego rozwinąć i równomiernie wyłożyć na nim przygotowany farsz.

Ciasto zwinąć w rulon i ostrym nożem pokroić w plastry ok. 1 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 20 min. w temp. 200 stopni.

Podawać na ciepło lub na zimno.