Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Francuskie ślimaczki z sezamem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kibic lubi nie tylko słone przekąski i piwo, ale od czasu do czasu jego ręka sięga też po słodkości- a po te ślimaczki wyjątkowo często...

Francuskie ślimaczki z sezamem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie ślimaczki z sezamem

 

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki cynamonu
  • biały sezam

Sposób przygotowania:

Francuskie ślimaczki z sezamem
Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy miękkim masłem. Posypujemy cukrem. Ciasto równomiernie posypujemy także cynamonem i białym sezamem. Następnie zwijamy ciasny rulonik. Kroimy mniej więcej na 1 cm krążki, które układamy na wysmarowanej masłem blaszce. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 190 stopni.
Francuskie ślimaczki z sezamem
Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy miękkim masłem. Posypujemy cukrem. Ciasto równomiernie posypujemy także cynamonem i białym sezamem.
Francuskie ślimaczki z sezamem
Ciasto zwijamy w dosyć ciasny rulonik, ale tak aby go za bardzo nie zgnieść.
Francuskie ślimaczki z sezamem
Kroimy ciasto mniej więcej na 1 cm krążki
Francuskie ślimaczki z sezamem
Kroimy mniej więcej na 1 cm krążki, które układamy na wysmarowanej masłem blaszce.

Tagi:

ciasto