ewrylka

ewrylka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Francuskie tosty na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kolejna faja alternatywa tostów francuskich.

Francuskie tosty na ostro Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie tosty na ostro

 

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 8 -16 plastrów salami
  • serek topiony śmietankowy
  • papryka
  • jajko
  • olej do smażenia
  • pieprz cayenne

Sposób przygotowania:

Francuskie tosty na ostro
Z chleba tostowego odkrawamy skórki i wałkujemy na płasko. Smarujemy chleb serkiem topionym i układamy plaster bądź plastry salami. Na to wędruje pokrojona w paski papryka. Całość ciasno zwijamy roladki. Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka wsypujemy pieprz cayenne i mieszamy. Roladki moczymy w jajku i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z ostrym sosem, dodatkowo można jeszcze je oprószyć ostrą papryką lub ostrą papryką w płatkach.
Francuskie tosty na ostro
Chleb smarujemy serkiem i układamy dodatki
Francuskie tosty na ostro
Zwinięte i gotowe roladki odkładamy i bierzemy się za smażenie.
Francuskie tosty na ostro
Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka i ostrymi przyprawami.
Francuskie tosty na ostro
Gotowe roladki smażymy na złoty kolor z każdej strony.