kontakt1982

kontakt1982

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 262]

Francuskie tosty pączkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zachciewajek porannych ciąg dalszy...

Francuskie tosty pączkowe

Składniki:

Francuskie tosty pączkowe

 

  • 6-8 kromek chleba tostowego
  • 2 jajka
  • 60 ml pełnotłustego mleka
  • kilka kropel ekstraktu waniliowego
  • cukier puder
  • masło lub bezwonny olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Francuskie tosty pączkowe
Roztrzep jajka z mlekiem i ekstraktem waniliowym za pomocą widelca lub trzepaczki.Kromki chleba tostowego przekrój po przekątnej tak aby powstały trójkąty.Maczaj kromki chleba w mleczno-jajecznej mieszaninie po minucie z każdej strony.Smaż na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron.Tosty ułóż na talerzyku i posyp obficie cukrem pudrem.