kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Francuskie z farszem grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne prostokąty francuskie z bezmięsnym nadzieniem

Francuskie z farszem grzybowym

Składniki:

Francuskie z farszem grzybowym

 

  • 275g ciasta francuskiego
  • 300 g grzybów
  • 1 cebula
  • 2 łyżki mleka
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka sosu sojowo-grzybowego
  • słodka papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Francuskie z farszem grzybowym
Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na maśle. Dodajemy grzyby i przyprawy. Dusimy do miękkości. Ciasto francuskie rozkładamy, wykrawamy prostokąty. Napełniamy je farszem i nakłuwamy widelcem. Pieczemy na złoty kolor przez ok. 15 min w nagrzanym piekarniku.Smacznego!