Smaki Nati

Smaki Nati

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Ciasto francuskie z kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Danie przygotowuje się szybko z kilku składników. Nadaje się na codzienny obiad, czy kolacje, a także na przyjęcia

Ciasto francuskie z kurczakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto francuskie z kurczakiem

 

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie z kurczakiem
Cebulę pokroić w grubą kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju. Kurczaka pozbawić skóry i koci, pokroić na mniejsze kawałki. Można użyć także fileta z kurczaka. Dorzucić do cebuli. Pieczarki obrać, przekroić na pół i na plasterki. Dodać do prawie usmażonego kurczaka. Całość przyprawić. Smażyć około 10-15 minut. Ser zetrzeć na tarce lub pokroić na kawałeczki. Ciasto francuskie podzielić na 6 kwadratów i połowę każdego z nich posmarować keczupem. Na nim ułożyć porcje farszu i posypać serem żółtym. ciasto złożyć na pół przykrywając farsz. Brzegi dokładnie zlepić. Wierzch powykłuwać nożem w kilku miejscach i posmarować wodą. Piec około 20 minut w temp. 180st C.
Ciasto francuskie z kurczakiem
Mieso pokroić na mniejsze kawałki, nie muszą być równe
Ciasto francuskie z kurczakiem
Do zeszklonej cebulki dodać mięso i pieczrki
Ciasto francuskie z kurczakiem
ciasto podzielić na 6 kwadratów, ułożyć na nich farsz
Ciasto francuskie z kurczakiem
Ciasto złożyć na pół i dokładnie zlepić brzegi