Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Francuskie z twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Gdy przychodzą niespodziewani goście, takie ciastka znakomicie się sprawdzą. Ich przygotowanie trwa mniej niż pół godziny:)

Francuskie z twarogiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Francuskie z twarogiem

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g półtłustego twarogu
  • 2 żółtka
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 6 łyżeczek cukru

Sposób przygotowania:

Francuskie z twarogiem
Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Do twarogu dodać żółtka, cukier i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć, przekroić wzdłuż na pół, a następnie na 8 prostokątów. Na każdym kawałku ciasta ułożyć po trochu serowej masy (na środku). Brzegi ciasta posmarować wodą. Złożyć na pół, docisnąć. Ciastka można zostawić w całości, duże lub przekroić jeszcze na pół. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piec ok. 15 minut. Jeszcze ciepłe ciastka polukrować.
Francuskie z twarogiem
Twaróg wymieszany z żółtkami cukrem i cukrem waniliowym.
Francuskie z twarogiem
Rozwinięte ciasto francuskie pokrojone w prostokąty.
Francuskie z twarogiem
Masa serowa rozłożona na środku każdego kawałka ciasta.
Francuskie z twarogiem
Ciastka ułożone na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Tagi:

ciasto