PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Fritata ze szpinakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Moje dzisiejsze śniadanie! Pyszne, pożywne i sycące, a przy tym robi się je w zaledwie kilka chwil...

Fritata ze szpinakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fritata ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Fritata ze szpinakiem
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy szpinak i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Podsmażamy do czasu, aż liście zwiotczeją. Jajka roztrzepujemy widelcem z dodatkiem łyżki startego żółtego sera na gładką masę. Następnie przelewamy jajka na patelnię, zakrywamy pokrywką i smażymy na wolnym ogniu. Gdy jajka już prawie się zetną, przewracamy na chwilę frittatę na drugą stronę. Podajemy na ciepło.
Fritata ze szpinakiem
Etap 1 Najpierw podsmażyłam szpinak na patelni.
Fritata ze szpinakiem
Etap 2 Jajka roztrzepałam z żółtym serem.
Fritata ze szpinakiem
Etap 3 Smażymy z obu stron do ścięcia jajek.