OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Frittata ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pożywne śniadanko, szpinak, serek topiony pod jajeczną warstwą. Smacznie i zdrowo. Wspaniałe również na kolację.

Frittata ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Frittata ze szpinakiem

 

  • 3 jajka
  • 250 g świeżych liści szpinaku
  • 1 łyżeczka serka topionego o dowolnym smaku
  • przyprawa grill ziołowy
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

Frittata ze szpinakiem
Na rozgrzany olej wrzucić liście szpinaku. Posolić i dusić pod przykryciem. Dodać serek topiony.

Jajka rozbić i rozbełtać, przyprawić. Wlać równomiernie masę jajeczną na szpinak z serkiem topionym.

Przykryć i smażyć na wolnym ogniu. Gdy całość się zetnie, frittata będzie gotowa.

Do tego świeży chlebek, smacznego.
Frittata ze szpinakiem
szpinak dusimy na odrobinie oleju , aż zmniejszy objętość
Frittata ze szpinakiem
do szpinaku dodajemy serek topiony, czekamy aż się rozpuści
Frittata ze szpinakiem
jajka należy dokładnie rozbełtać i doprawić
Frittata ze szpinakiem
masą jajeczną zalewamy szpinak i smażymy do ścięcia jajek

Tagi:

jajka danie