85martita

85martita

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Frużelina malinowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Frużelina w postaci żelu nadaje się do gofrów, naleśników czy innych deserów.

Frużelina malinowa

Składniki:

Frużelina malinowa

 

Sposób przygotowania:

Frużelina malinowa
Podgrzewać w garnku maliny i cukier do momentu aż cukier się rozpuści (nie dopuścić do zagotowania się!). Następnie rozpuścić w 2 łyżkach wody mąkę ziemniaczaną. Kolenie żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości ciepłej wody. Następnie roztwór z mąką ziemniaczaną i żelatyną wlewamy do garnka i wszystko dokładnie mieszamy. Pozostawiamy na małym ogniu ciągle mieszając na około 1 min. Po ostygnięciu masa ma taka żelową konsystencję.