beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Frykadele wieprzowo-wołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Frykadele wieprzowo-wołowe

Składniki:

Frykadele wieprzowo-wołowe

 

Sposób przygotowania:

Frykadele wieprzowo-wołowe
Oba kawałki polędwicy zemleć wraz z  cebulą, dodać bułkę tartą, jajko, pieprz, sól i  odrobinę zimnej wody. Całość starannie wyrobić rękoma, po czym uformować z  masy grube placki i  ułożyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na patelni. Smażyć do zarumienienia z  obu stron. Podawać z  frytkami lub puree z  ziemniaków z  dodatkiem surówki.

Tagi:

jajko tarta jajka