Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Frykadelki z farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciekawy pomysł na frykadelki.

Frykadelki z farszem

Składniki:

Frykadelki z farszem

 

Sposób przygotowania:

Frykadelki z farszem
Bułeczkę namocz w przegotowanej zimnej wodzie. Cebulę posiekaj. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, odciśniętą bułką i cebulą. Masę przypraw solą i pieprzem cayenne.
Z masy mięsnej uformuj 6 kotlecików. W każdym zrób zagłębienie. Ułóż w natłuszczonej formie żaroodpornej.
Posiekaj oliwki i oregano, wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Masę nałóż do zagłębień we frykadelkach. Każdy kotlecik przykryj plastrem pomidora. Posyp startym serem. Resztę pomidorków pokrój w plasterki i włóż do formy.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. i zapiekaj ok. 20min.