aaaishaaa

aaaishaaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Frytki z batatów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wszyscy kochają frytki. Frytki z batatów w odróżnieniu od tradycyjnych frytek są mięciutkie i delikatnie słodkie. Na pewno zaskakujące w smaku. Bardzo zdrowe i pieczone a nie smażone, tak więc możemy sobie na nie pozwolić częściej.

Frytki z batatów

Składniki:

Frytki z batatów

Składniki

Sposób przygotowania:

Frytki z batatów
Sposób przygotowania: Bataty dokładnie szorujemy. Kroimy w paski (nie obierając ze skórki!). Wrzucamy „frytki” do miski, polewamy oliwą i posypujemy zmieszanymi przyprawami (sól, bazylia, papryka słodka i ostra). Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200st przez ok. 30 minut, aż będą miękkie i rumiane. 

Tagi:

frytki bataty