marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Frytki z fetą ziołową.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Frytki wypakować i ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze oraz rozgrzać piekarnik do 180-200 st.C.Wstawić frytki do piekarnika na 20 min.

Frytki z fetą ziołową.

Składniki:

Frytki z fetą ziołową.

 

  • Opakowanie karbowanych frytek do piekarnika,
  • 1 dwupak fety z ziołami i czerwonym pieprzem,
  • tłuszcz do blachy,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Frytki z fetą ziołową.
Frytki wypakować i ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze oraz
nagrzać piekarnik do180-200 st.C.Wstawić do piekarnika na 20-25
min.Po wyjęciu przełożyć łopatką na półmisek ,a dokoła obłożyć kostkami fety ziołowej i paprykowej.Podać osobno sól,aby każdy mógł sobie dosalać.

Tagi:

zioła frytki