Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Frytki z piekarnika

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Domowe pieczone ziemniaki, zdrowsza wersja frytek.

Frytki z piekarnika Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Frytki z piekarnika

 

 

 

Sposób przygotowania:

Frytki z piekarnika
Ziemniaki dokładnie umyć, a następnie obrać. Każdy pokroić na dość grube paski i przełożyć do miski, a następnie oprószyć czosnkiem granulowanym, tymiankiem oraz wymieszać z olejem. Połączone z przyprawami ziemniaki przełożyć blachę i i rozłożyć równomiernie. Piec ok. 45 min. w temp. 180 st. C,aż będą miękkie i rumiane.
Frytki z piekarnika
Ziemniaki obrać, pokroić i wymieszać z przyprawami.
Frytki z piekarnika
Ziemniaki przełożyć na blachę i wyrównać.

Tagi:

frytki