Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Frytki z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zdrowsza alternatywa tradycyjnych frytek. Nie są smażone w ogromnej ilości oleju a są równie smaczne i chrupiące.

Frytki z piekarnika

Składniki:

Frytki z piekarnika

ziemniaki

Sposób przygotowania:

Frytki z piekarnika
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w słupki (tak jak na tradycyjne frytki). Gotować 2 minuty od momentu zagotowania się wody.

Olej z przyprawami dokładnie wymieszać.

Frytki odcedzić, osuszyć i natrzeć uprzednio przygotowaną mieszanką. Przełożyć do blachy wyłożonej folią aluminiową.

Całość piec około 15 minut w 220 stopniach w rozgrzanym piekarniku. 

Tagi:

frytki