marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Frytki z piekarnika z serem i kminkiem.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ziemniaki obrać i pokroić krajalnicą do frytek.Blachę natrzeć olejem i ułożyć frytki na blasze i opiekać z 5-7 min.Potem posypać serem.

Frytki z piekarnika z serem i kminkiem.

Składniki:

Frytki z piekarnika z serem i kminkiem.

 

  • 1 kilo ziemniaków,
  • tłuszcz na blachę ze dwie łyżki,
  • ser żółty tarty,
  • kminek,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Frytki z piekarnika z serem i kminkiem.
Ziemniaki obrać,opłukać i skroić krajalnicą do frytek.Piekarnik nag- -rzać,ale nie za mocno,a blachę nasmarować olejem cienko i roz- -grzać lekko w piekarniku,potem ułożyć frytki i zapiec z 5-7 min.Wysunąć blachę i posypać frytki tartym żółtym serem(może być parmezan) oraz kminkiem i znów zapiec,aby ser rozpuścić.Po wyjęciu posolić danie i nakładać na talerze płaskie.