Fusili pełne ziarno z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gotujemy makaron al dente zgodnie z zaleceniami na opakowaniu makaronu Lubella Pełne ziarno Siekamy czosnek i cebulę

Fusili pełne ziarno z tuńczykiem

Składniki:

Fusili pełne ziarno z tuńczykiem

 

  • 200g makaronu pełnoziarnistego Fusilli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 25 ml przecieru pomidorowego
  • Puszka tuńczyka w oleju
  • 1 czerwona papryka
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Fusili pełne ziarno z tuńczykiem
Gotujemy makaron al dente zgodnie z zaleceniami na opakowaniu makaronu Lubella Pełne ziarno



Siekamy czosnek i cebulę na drobne kawałki. W dużym garnku z podwójnym dnem podgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek, potem cebulę. Podgrzewamy ok. 10 minut ciągle mieszając.



Dodajemy przecier pomidorowy uprzednio rozcieńczony z wodą. Znowu gotujemy ok. 10 minut ciągle mieszając.



Dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, potem tuńczyka i gotujemy 5 minut.

Przyprawiamy do smaku



Mieszamy makaron z sosem, wykładamy na talerz. Ewentualnie doprawiamy.

Tagi:

makaron