czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Fusilli al torchio z brokułem i szynką parmeńską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

W sklepach można kupić teraz makaron o dowolnym kształcie, a takie bogactwo sprzyja kuchennym eksperymentom :)

Fusilli al torchio z brokułem i szynką parmeńską

Składniki:

Fusilli al torchio z brokułem i szynką parmeńską

 

  • 200 g makaronu Fusilli al torchio
  • 1/2 brokuła
  • 100 g szpinaku mrożonego w brykiecie
  • 100 g szynki parmeńskiej
  • sól, pieprz
  • ser a`la parmezan

Sposób przygotowania:

Fusilli al torchio z brokułem i szynką parmeńską
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuła podzielić na różyczki i ugotować na półtwardo. 

Szpinak wrzucić na suchą patelnię i rozmrozić, dodać pokrojoną szynkę parmeńską, podsmażyć, dodać pokrojonego brokuła.

Całość doprawić pieprzem i ewentualnie solą (szynka jest słona). Na patelnię wrzucić makaron i wymieszać, całość posypać serem. Smacznego :)

Tagi:

makaron danie