p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

galantyna drobiowa z warzylionem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dodatek warzylionu powoduje, że nie musimy używać warzyw

galantyna drobiowa z warzylionem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

galantyna drobiowa z warzylionem

 

 

Sposób przygotowania:

galantyna drobiowa z warzylionem
Podudzia kurczaka zalać 1 l wody, zagotować, ściągnąć szumowiny, dodać 2 łyżki warzylionu, gotować na małym ogniu do miękkości, doprawić pieprzem. Miękkie mięso oczyść z kości. Do Wywaru dodać żelatynę. Płynu powinno zostać na 8 szklaneczek.Wywar ostudzić. Mięso drobno pokroić i ułożyć w salaterce, Wywar wlać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia, wstawić na całą noc do lodówki.
galantyna drobiowa z warzylionem
Etap 1
galantyna drobiowa z warzylionem
Etap 2