misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Galantyna z kurczaka

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Galantynę z kurczaka można zrobić na wiele sposobów, robiąc rózne nadzienia.

Galantyna z kurczaka

Składniki:

Galantyna z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Galantyna z kurczaka
Kurczaka umyć, oczyścić , oddzielić kości od mięsa.Uzyskany plat delikatnie rozbić. Pieczarki pokroić, podsmazyc z cebulką. Płat mięsa posypać solą z czosnkiemi vegetą.Cielęcinę i pieczarki z cebulką przepuścić przez maszynkę.Dodać drobno pokrojoną pietruszkę,rozmokniętą bułkę,jajka,tartą bułkę pieprz i vegetę.Wszystko dokladnie wymieszać, położyć na płacie mięsnym,zwinąć.Zszyć,wstawić do nagrzanego piekarnika na 190*C na 1,5 godz.ciągle podlewając.
Upieczoną roladę ostudzić , pokroić w plastry, podawać na zimno jako zakąskę.