Anetap

Anetap

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Galareta z golonki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Galaretka jest tylko wypadkiem przy pracy,(tzn.przy robieniu golonka), ale mój mąż ją uwielbia.

Galareta z golonki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Galareta z golonki

 

Sposób przygotowania:

Galareta z golonki
Gotujemy wywar z golonki(około 1,5 godz): mięso, ziele angielskie, sól (musi być dość słone) , 5 ziarenek pieprzu, liść laurowy. Wyciągamy mięso sprawdzamy smak wywaru powinien być lekko pikantny, ewentualnie doprawiamy. Rozpuszczamy w nim żelatynę. Do miseczek kroimy w plasterki ugotowaną marchewkę, dodajemy mięso pokrojone w drobną kostkę trochę natki pietruszki, zalewamy wywarem z żelatyną i odkładamy do chłodu. po zastygnięciu podajemy.
Galareta z golonki
W miseczce umieszczamy marchewkę, mięso, pietruszkę, zalewamy wywarem.