Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Galareta z nóg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pycha z octem ^^ I polskim chlebkiem. ^^

Galareta z nóg

Składniki:

Galareta z nóg

 

  • 2 sztuki nóg wieprzowych,
  • 3 sztuki marchew,
  • 4 sztuki jajko ugotowane,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku Sól,
  • 1 puszka groszek zielony,
  • do smaku pietruszka zielona lub koperek,
  • 1 ząbek czosnek
  • 1 Kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Galareta z nóg
Nogi myjemy i wstawiamy do garnka.
Gotujemy dłuższy czas około godziny i doprawiamy (solą,pieprzem) a także wkrajmy marchew i czosnek oraz dodajemy pietruszkę i koperek jak ktoś niema może być tylko pietruszka albo tylko koperek.

Gdy galareta się nam ugotuje.
Obieramy nogi i wrzucamy do naszego płynu.
dodajemy do miseczek czy plastikowych pojemniczkow :
(groszek,pokrojoną i ugotowana 1 marchewkę w kosteczkę lub talarki,jajko )
To wszystko zalewamy i wstawiamy do lodówki na przynajmniej godzine.
Lecz lepsze jest na następny dzień smacznego!