sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Galareta z nóżek wieprzowych 7

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podajemy z octem bądź cytryną.

Galareta z nóżek wieprzowych 7 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Galareta z nóżek wieprzowych 7

 

  • składniki:
  • składniki:
  • 1 małą golonka wieprzowa
  • 1 mała nóżka wieprzowa
  • 2 marchewki
  • ½ selera
  • 1 pietruszka
  • ½ pora
  • liść laurowym, ziele angielskie, sól, pieprz
  • 4 jajka gotowane

Sposób przygotowania:

Galareta z nóżek wieprzowych 7
Mięso dokładnie oczyszczamy i moczymy w zimnej wodzie około 30 minut. Następnie wyjmujemy z wody i wkładamy do garnka. Dodajemy warzywa i zioła. Zalewamy całość wodą, aby mięso było zakryte. Gotujemy aż mięso będzie odchodzić od kości. Mięs wyjmujemy, studzimy, obieramy i kroimy drobno. Ugotowane jajka obieramy ze skóry, kroimy na pół. Mięso, warzywa i jajko przekładamy do miseczek. Całość zalewamy wywarem i odstawiamy do schłodzenia. Podajemy z octem bądź cytryną. Smacznego
Galareta z nóżek wieprzowych 7
Całość gotujemy aż mięso będzie odchodzić od kości
Galareta z nóżek wieprzowych 7
Po ugotowaniu mięso wyjmujemy i studzimy
Galareta z nóżek wieprzowych 7
Mięso i warzywa po ostudzeniu drobno kroimy
Galareta z nóżek wieprzowych 7
Mięso, warzywa i jajko przekładamy do miseczek