Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Galareta z parówkami i groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Galaretę z parówkami podawać z sokiem z cytryny lub octem winnym

Galareta z parówkami i groszkiem

Składniki:

Galareta z parówkami i groszkiem

 

  • 4 parówki,
  • sól,
  • 4 łyżki żelatyny,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 0,5 szklanki soku pomidorowego
  • 1 szklanka bulionu,
  • 2 łyżki groszku konserwowego
  • 1 ogórek konserwowy,
  • 1 jajko na twardo,
  • pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Galareta z parówkami i groszkiem
Bulion z sokiem pomidorowym zagotować, zdjąć z ognia,wymieszać z żelatyną rozpuścić w gorącym bulionie, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Do naczynia wlać 1/3 bulionu i zaczekać aż zastygnie. Na warstwie galarety ułożyć jajka i 2 parówki pokrojone w plasterki, posypać połową groszku. Znów zalać galaretą. Następnie pokroić pozostałe parówki, ogórka, ułożyć w naczyniu wraz z groszkiem, zalać pozostałym bulionem. Włożyć do lodówki do zastygnięcia.