Galaretka drobiowa Yvonne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Galaretka drobiowa Yvonne

Składniki:

Galaretka drobiowa Yvonne

 

  • 1 szt Pierś z kurczaka pojedyncza,
  • 25 dkg pierś z indyka,
  • 1 szt mała marchewka,
  • 1 szt liść laurowy Prymat,
  • 5 szt ziele angielskie Prymat,
  • 1 kostka bulion drobiowy,
  • 2 łyżki jabłkowy ocet winny,
  • czarny mielony pieprz,
  • 2 łyżki żelatyna Prymat,
  • 1 szt jajko ugotowane na twardo

Sposób przygotowania:

Galaretka drobiowa Yvonne
Najpier umyte mięso, marchewkę, liścia i ziele wkładamy do zimnej wody. Gotujemy na bardzo małym ogniu do momentu, aż mięso będzie bardzo miękkie. Wywar przecedzamy, odlewamy z niego 1,5 l. Rozpuszczamy w nim kostkę rosołową i żelatynę. Dodajemy ocet i pieprz. W miseczkach układamy plasterki jajka i marchewki oraz posiekane mięso. Zalewamy wywarem z żelatyną i odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia.