Strona główna Galaretka drobiowa z jajkiem

Galaretka drobiowa z jajkiem

Przekąski « poprzedni | następny »
A.B. - Przepis na: Galaretka drobiowa z jajkiem offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 258
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Galaretka drobiowa z jajkiem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

przekąska na zimno i awaryjna przystawka dla niezapowiedzianych gości


trudność: łatwe
czas:

Galaretka drobiowa z jajkiem - SKŁADNIKI:

  • 1 ugotowane udko z kurczaka
  • 1 ugotowane na twardo jajko
  • 1 ugotowana marchewka
  • kilka listków pietruszki
  • 1,5 szklanki rosołu(może być z kostki)
  • 1 łyżka żelatyny

Galaretka drobiowa z jajkiem - PRZYGOTOWANIE:

Marchewkę kroimy w słupki i układamy na spodzie salaterki,następnie kładziemy pokrojone w kostkę mięso z kurczaka,boki salaterki dekorujemy listkami pietruszki,na środku układamy pokrojone jajko.Oczywiście skład galaretki możemy wzbogacać innymi produktami,ja podałam tylko przykładową i raczej podstawową wersję galaretki drobiowej.W gorącym,ale nie gotującym się rosołku rozpuszczamy żelatynę,tak przyrządzonym wywarem zalewamy ułożone w salaterce składniki.Odstawiamy do stężenia.
Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Galaretka drobiowa z jajkiem (strona 1 z 1)  
kinga

kinga
offline

2009-09-07 17:06
Tym przepisem przypomnialas mi jak ja dawno robilam galaretki drobiowe,a zajada sie nimi cala moja rodzinka:))
Skomentuj
Oceń:
0
Sarenka

Sarenka
offline

2009-09-07 19:02
Moja mama szaleje za galareta - ja niestety nie, ale 5, nie inaczej.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Pizza z pomidorkami koktajlowymi Roladki drobiowe ze szparagami Kolorowa sałatka z suszonymi jabłkami
Paszteciki drożdżowe inaczej Krewetki z patelni Zapiekane pomidory z kurką i zacierkami
Babeczki gryczane z grzybami (krok po kroku) Domowe zapiekanki Aromatyczne suszone jabłka
Tarteletki z leśnymi grzybami Pasztet grzybowo-ryżowy dla wegetarian Cynamonowe suszone jabłka

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane