Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Galaretka dwu drobiowa :

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Galaretki z indyka i kurczaka z czosnkiem.

Galaretka dwu drobiowa :

Składniki:

Galaretka dwu drobiowa :

 

  • 1 ćwiartki z kurczaka
  • 0,30 dag mięsa z indyka
  • włoszczyzna bez kapusty
  • maggi
  • 4 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 3 szklanki wody
  • pieprz mielony
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Galaretka dwu drobiowa :
Ugotować wywar z kurczaka indyka i warzyw .Wyjąć mięso i warzywa. Przecedzić . Odmierzyć 1/2 litra rosołu ( tyle powinno zostać z gotowania - jak by się wygotowało więcej to dolać wrzątku ) , doprawić maggi , pieprzem mielonym , czosnkiem roztartym z odrobiną soli . W ¼ szklanki zimnej wody namoczyć żelatynę , a potem rozpuścić ją w gorącym rosole . Kurczaka i indyka obrać . Mięso drobno pokroić . W pojemniczku do zastygania układać na dno plasterki marchewki i posypać natka pietruszki , a potem mięso . Zalać rosołem z żelatyną . Zostawić do ostygnięcia i następnie wstawić do lodówki by zakrzepły.

Podawać do nich sok z cytryny lub ocet zależnie od upodobań .