agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

galaretka jeżynowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

galaretka jeżynowa pyszny deser

galaretka jeżynowa

Składniki:

galaretka jeżynowa

 

  • Sok jeżynowy 1,5 litra
  • Sok z niedojrzałych jabłek 0,7 litra
  • Cukier 1,5 kg

 

Sposób przygotowania:

galaretka jeżynowa
Wycisnąć sok za pomocą sokowirówki z jabłek i w dowolny sposób z jeżyn. Połączyć oba soki. Gotować ok. dziesięć minut po tym czasie ciągle gotując dodawać po trochę cukru; zdejmując z wierzchu powstałą pianę. Gotową galaretkę przelać do wygotowanych słoików zakręcić i odwrócić do góry wieczkiem.