Strona główna Galaretka wieprzowa mojego Taty

Galaretka wieprzowa mojego Taty

anullka7 - autor przepisu Galaretka wieprzowa mojego Taty offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 514
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Galaretka wieprzowa mojego Taty
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Łatwa i smaczna Galaretka wieprzowa mojego Taty :)


trudność: średne
czas:

Galaretka wieprzowa mojego Taty - SKŁADNIKI:

  • 4 krótkie nóżki wieprzowe
  • 2 małe kolanka wieprzowe
  • warzywko lub vegeta
  • 1 por
  • 1/2 małego selera
  • 1 pietruszka
  • 1 marchewka
  • listek laurowy+3 ziarnka ziela angielskiego+5 ziaren pieprzu
  • 3 ząbki czosnku+majeranek
  • natka od pietruszki
  • pieprz czarny mielony lub ziołowy
  • majeranek

Galaretka wieprzowa mojego Taty - PRZYGOTOWANIE:

Mięso wymoczyć,umyć,zalać wodą około 2 litry i zagotować.Zebrać pianę,dodać włoszczyznę i przyprawy (bez natki, czosnku i majeranku). Gotować na malutkim ogniu, jak rosół aż mięso sie całkowicie rozpadnie pod przykryciem.Przestudzić,zebrać cały tłuszcz z wierzchu i przecedzić przez sitko. Mięso obrać,drobniutko pokroić i wrzucić do przecedzonego wywaru,razem z pokrojoną marchewką. Doprawić pieprzem,majerankiem i pogotować około 10 min bez przykrycia.Na końcu dodać przeciśnięty czosnek i posiekaną natkę. Nalewać w miseczki i chłodzić w lodówce do zastygnięcia. Podawać skropione cytryną lub octem winnym.Smacznego



Komentarze do Galaretka wieprzowa mojego Taty (strona 1 z 1)  
Amberr8

Amberr8
offline

2008-12-10 22:26
tu też ślinka cieknie.......
Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna
offline

2009-12-28 12:02
I do tego chleb ze smalcem...
Skomentuj
Oceń:
0
anullka7

anullka7
offline

2009-12-28 13:58
luna napisał(a):

I do tego chleb ze smalcem...

Pierwsze słyszę,żeby jeść zimne nóżki z chlebem ze smalcem:)))
Skomentuj
Oceń:
0
dusia30

dusia30
offline

2010-01-14 18:57
Ale mam smaka na taką galaretkę...
Skomentuj
Oceń:
0
BARTOLINI B

BARTOLINI B
offline

2010-11-11 17:49
jestem pod wrazeniem, tyle przepisow.
polecam szybkowar dla skrocenia czasu gotowania, tyle tylko ze nie widac przez przykrywke jak to sie tam ma az do czasu kiedy otworzysz.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Ryżowa niespodzianka Jajka faszerowane kawiorem Wytrawne babeczki z sałatką krabową
Jajka z twarogiem i awokado Gęsio-kurczakowa galaretka Wielkanocne ruloniki z jajecznym wnętrzem
Nietypowy mazurek wg Buni Wielkanocne galaretki w skorupkach od jajek Wielkanocne roladki
Jajka faszerowane w szynce włoskiej Wielkanocne sakiewki Paszteciki z pieczarkami i kapustą
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane