Strona główna Galaretka z jajkiem

Galaretka z jajkiem

Jaja, Przekąski « poprzedni | następny »
Smakowita

Srebrny Ekspert
Przepisy: 474
zdjęcia: 1 z 3
Galaretka z jajkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczna przekąska na zimno


trudność: łatwe
czas:

Galaretka z jajkiem - SKŁADNIKI:

Galaretka z jajkiem - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć , włożyć do garnka i zalać ok. 1,5 litra wody . Dodać marchew,przyprawy i gotować do miękkości.Jajka ugotować na twardo i ostudzone obrać ze skorupek. Ugotowane pałki i marchew wyjąć na talerz,a wywar przelać przez sito, odmierzyć ok. 3/4 litra .Do odmieżonego  wywaru dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści. Mięso oddzielić od kości i skóry.Do małych pojemniczków (u mnie opakowania po serkach Danio) poukładać ćwiartki jajek,kawałki marchewki i rozdrobnione mięso.Zalać zimnym wywarem i wstawić do lodówki ,aby stężało najlepiej na całą noc.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Galaretka z jajkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Jaja
Myszki - jajka faszerowane anchois Jajeczny pasztet Sowy - jajka faszerowane pieczoną cebulą
Omlet z grzankami i żółtym serem Jajka w sosie pieczarkowym Jajecznica po wiejsku
Jajka z białym serem i rzeżuchą Jajecznica z pieczarkami i żółtym serem Jajecznica z jabłuszkiem
Jajecznica z rybą na pomidorowo Jajka faszerowane śledzikiem Jajecznica z brukselką oraz smażonym boczkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane