Strona główna Galaretka z jajkiem

Galaretka z jajkiem

Jaja, Przekąski « poprzedni | następny »
Smakowita  - Przepis na: Galaretka z jajkiem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 472
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Galaretka z jajkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczna przekąska na zimno


trudność: łatwe
czas:

Galaretka z jajkiem - SKŁADNIKI:

Galaretka z jajkiem - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć , włożyć do garnka i zalać ok. 1,5 litra wody . Dodać marchew,przyprawy i gotować do miękkości.Jajka ugotować na twardo i ostudzone obrać ze skorupek. Ugotowane pałki i marchew wyjąć na talerz,a wywar przelać przez sito, odmierzyć ok. 3/4 litra .Do odmieżonego  wywaru dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści. Mięso oddzielić od kości i skóry.Do małych pojemniczków (u mnie opakowania po serkach Danio) poukładać ćwiartki jajek,kawałki marchewki i rozdrobnione mięso.Zalać zimnym wywarem i wstawić do lodówki ,aby stężało najlepiej na całą noc.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Galaretka z jajkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Jaja
Jajeczna pasta z kurczakiem Jajecznica z kanią Torcik omletowy przekładany budyniem
Kotlety z jajek Jajka smażone w warzywach Jajecznica z porą i pieczarkami
Jajecznica grzybiarza Jajka sadzone na cukini z mnóstwem pietruszki Jajecznica na leczu
Omlet z leśnymi grzybami Kotlety parówkowo jajeczne Szybki omlet z kurkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj