Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Galaretka z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna przekąska na zimno

Galaretka z jajkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Galaretka z jajkiem

Sposób przygotowania:

Galaretka z jajkiem

Mięso umyć , włożyć do garnka i zalać ok. 1,5 litra wody . Dodać marchew,przyprawy i gotować do miękkości.Jajka ugotować na twardo i ostudzone obrać ze skorupek. Ugotowane pałki i marchew wyjąć na talerz,a wywar przelać przez sito, odmierzyć ok. 3/4 litra .Do odmieżonego  wywaru dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści. Mięso oddzielić od kości i skóry.Do małych pojemniczków (u mnie opakowania po serkach Danio) poukładać ćwiartki jajek,kawałki marchewki i rozdrobnione mięso.Zalać zimnym wywarem i wstawić do lodówki ,aby stężało najlepiej na całą noc.