Strona główna Galaretka z jajkiem

Galaretka z jajkiem

Jaja, Przekąski « poprzedni | następny »
Smakowita

Srebrny Ekspert
Przepisy: 474
zdjęcia: 1 z 3
Galaretka z jajkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczna przekąska na zimno


trudność: łatwe
czas:

Galaretka z jajkiem - SKŁADNIKI:

Galaretka z jajkiem - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć , włożyć do garnka i zalać ok. 1,5 litra wody . Dodać marchew,przyprawy i gotować do miękkości.Jajka ugotować na twardo i ostudzone obrać ze skorupek. Ugotowane pałki i marchew wyjąć na talerz,a wywar przelać przez sito, odmierzyć ok. 3/4 litra .Do odmieżonego  wywaru dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści. Mięso oddzielić od kości i skóry.Do małych pojemniczków (u mnie opakowania po serkach Danio) poukładać ćwiartki jajek,kawałki marchewki i rozdrobnione mięso.Zalać zimnym wywarem i wstawić do lodówki ,aby stężało najlepiej na całą noc.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Galaretka z jajkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Jaja
Jajecznica z swojską kiełbasą Bardzo puszysty omlet Omlet z kaszą jaglaną
Jajka sadzone na maśle Jajka w sosie paprykowym Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie
Omlet z warzywami Jajka w laskowej skorupie Jajeczka w rzodkiewkowym sosie
Maślana jajecznica Pasztet jajeczny z parówką   Jajka faszerowane kiełkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane