Strona główna Galaretka z jajkiem

Galaretka z jajkiem

Jaja, Przekąski « poprzedni | następny »
Smakowita

Srebrny Ekspert
Przepisy: 474
zdjęcia: 1 z 3
Galaretka z jajkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczna przekąska na zimno


trudność: łatwe
czas:

Galaretka z jajkiem - SKŁADNIKI:

Galaretka z jajkiem - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć , włożyć do garnka i zalać ok. 1,5 litra wody . Dodać marchew,przyprawy i gotować do miękkości.Jajka ugotować na twardo i ostudzone obrać ze skorupek. Ugotowane pałki i marchew wyjąć na talerz,a wywar przelać przez sito, odmierzyć ok. 3/4 litra .Do odmieżonego  wywaru dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści. Mięso oddzielić od kości i skóry.Do małych pojemniczków (u mnie opakowania po serkach Danio) poukładać ćwiartki jajek,kawałki marchewki i rozdrobnione mięso.Zalać zimnym wywarem i wstawić do lodówki ,aby stężało najlepiej na całą noc.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Galaretka z jajkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Jaja
Mini omlety zapiekane Grzanka z jajkiem sadzonym i pikantnym jarmużem Jajka w koszulce w salsie pomidorowej
Omlet z pokrzywami Pasztet jajeczny Jajka koperkowo - pietruszkowe
Jajka w sosie ziołowym Mielone z jajkiem Curry jajeczne z mlekiem kokosowym
Jajecznica z awokado i zieleniną Pomidory pod jajeczno serową kołderką Jajka z farszem groszkowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane