Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Galaretka z wina z owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Galaretkę z winem i owocami podawać dobrze schłodzoną.

Galaretka z wina z owocami

Składniki:

Galaretka z wina z owocami

 

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z wina z owocami
Truskawki umyć i usunąć szypułki. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje, wlać 1/2 szkl wrzącej wody i dokładnie wymieszać. Do rozpuszczonej żelatyny wlać wino i syrop z brzoskwiń, przyprawić do smaku cukrem, wymieszać i odstawić do stężenia. Połowę tężejącej galaretki wyłożyć do pucharków, włożyć owoce i zalać pozostałą galaretką. Odłożyć do skrzepnięcia.