beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Galaretka z żołądkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna przekąska dla miłośników żołądków drobiowych.

Galaretka z żołądkami

Składniki:

Galaretka z żołądkami

 

  • żołądki drobiowe dowolna ilość
  • por 1 sztuka
  • marchew wg uznania
  • żelatyna wg przepisu na opakowaniu
  • groszek konserwowy wg uznania
  • pietruszka korzeń 1 sztuka

Sposób przygotowania:

Galaretka z żołądkami
Żołądki umyć, ugotować razem z umytymi warzywami porem, marchwią i pietruszką. Gotować do miękkości żołądków.Ugotowane wyjąć, ostudzić i pokroić w plasterki. Marchew pokroić w kostkę. Groszek osączyć z zalewy. Odlać potrzebną ilość wywaru warzywnego w którym gotowały się podroby. W gorącym rozpuścić żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Odstawić do czasu aż galaretka zacznie tężeć. Przygotowane warzywa i żołądki wymieszać z tężejącą galaretką. Przelać do małych pojemniczków i odstawić w chłodne miejsce do całkowitego stężenia.