lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Galaretki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Galareta wyszła udana, pyszna, w smaku znakomita.

Galaretki drobiowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Galaretki drobiowe

 

 

Sposób przygotowania:

Galaretki drobiowe
1- Do garnka wlewamy 4 litry wody wkładamy 5 udek pokrojonych na połowę 2- Marchew obieramy kroimy na pół i wkładamy do garnka 3- Liść laurowy i ziele anielskie dodajemy do wody oraz rosołki warzywne Winiar 4- Gotujemy na małym ogniu aż mięsko będzie miękkie 5- Wyciągamy mięso i marchew mięso obieramy a marchew drobno kroimy i wkładamy s powrotem do garnka 6- Zimne salaterki przygotowujemy 7- Groszek konserwowy dodajemy do wywaru rosołowego wymieszać teraz dodajemy żelatynę rozrobiona w wywarze rosołowym mieszamy jeszcze na małym gazie z 15 minut następnie rozlewamy do salaterek 8 Po ostygnięciu wstawiamy do lodówki aby szybciej zastygła
Galaretki drobiowe
Potrzbne nam beda 5 ud z kurczaka marchew ziele angielskie liśc laurowy i groszek konserwowy oraz kostki warzywne 4 sztuki Winiar
Galaretki drobiowe
Obrane mieso i pokrojona marchew została włozona zpowrotem do rosolu