Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Galaretki malinowe w czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Domowe galaretki które możecie przygotować z dowolnych owoców sezonowych, lub z dowolnych owoców mrożonych.

Galaretki malinowe w czekoladzie

Składniki:

Galaretki malinowe w czekoladzie

 

Sposób przygotowania:

Galaretki malinowe w czekoladzie
Maliny zmiksuj w blenderze a powstały przecier przelej przez sitko w celu pozbycia się pestek.

Do rondelka wlej przecier z malin, sok z cytryny i cukier całość zagotuj, do gotującej się masy dodaj namoczoną w wodzie żelatynę.

Gotową galaretkę odstaw do ostygnięcia a potem wylej na brytfannę (brytfannę wcześniej wyłóż folią spożywczą), kiedy galaretka stężeje wyjmij ją z formy, pokrój w kostkę i polej rozpuszczoną czekoladą.

Tagi:

czekolada