Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Galaretki marchewkowo-morelowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

taka nie mięsna kolorowa galaretka

Galaretki marchewkowo-morelowe

Składniki:

Galaretki marchewkowo-morelowe

 

  • 1/4 szklanki zimnej wody
  • 1 łyżka żelatyny
  • 1 1/4 szklanki soku ananasowego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 szklanka soku z cytryny
  • 2 łyzki cukru
  • 1 szklanka moreli z puszki odcedzonych i pokrojonych w kostkę
  • 1 szklanka tartej marchewki
  • liście sałaty wedle uznania
  • patyczki z marchwi

Sposób przygotowania:

Galaretki marchewkowo-morelowe
W rondlu pokropiż żelatynę wodą. Podgrzewając na wolnym ogniu, rozpuścić. Dodać sok z ananasów, sól, sok z cytryny i cukier. Wystudzić.
Morele i marchewkę wmieszać do żelatyny z sokiem. Przelać do foremek. Chłodzić w lodóce 1 godzinę.
Ułożyć na liściach sałaty po wyjęciu z foremek podawać z patyczkami z marchwi.