Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Garnuszek mięsny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Danie to jest bardzo smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Idealny pomysł na obiad dla całej rodziny.

Garnuszek mięsny

Składniki:

Garnuszek mięsny

 

  • 35 dag łopatki
  • 5 plastrów wędzonego boczku
  • 2 sztuki kiełbasy śląskiej
  • 1/2 opakowania pieczarek
  • 1 biała cebula
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Garnuszek mięsny
Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na nim cebulę drobno posiekaną, łopatkę pokrojoną w nieduża kostkę, boczek pokrojony w nieduże paski i kiełbasę śląską pokrojoną w krążki, a także pieczarki przecięte na pół. Gdy mięsa i grzyby będą już miękkie wlewamy pomidory z puszki i dokładnie mieszamy. Smażymy mieszając i doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz przecierem pomidorowym. Cały czas mieszamy. Przekładamy do garnka i podajemy jako drugie danie obiadowe.