mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Gazpacho na wynos

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Gazpacho idealne na upały, ale nie tylko. Polecam szybkie w przygotowaniu danie kuchni hiszpańskiej

Gazpacho na wynos Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gazpacho na wynos

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gazpacho na wynos
Pomidory umyłam, sparzyłam i obrałam, pozbawiłam pestek. Do miski od blendera włożyłam pomidory, dodałam ogórka obranego,1/2 papryki czerwonej, chili bez pestek, cebulkę, czosnek, ocet winny, oliwę z oliwek, miąższ chleba. Całość zmiksowałam blenderem. Doprawiam solą, pieprzem. Wstawiłam do lodówki na 3 godziny w celu schłodzenia. Gazpacho przelałam do słoiczków, dodałam fete pokruszoną, z papryki zielonej i kawałka czerwonej wycięłam serca i udekorowałam gazpacho. Dodałam tez polówki pomidorków koktajlowych i kawałki ogórka zielonego. Posypałam skórką od limonki
Gazpacho na wynos
Pomidory polne papryka żólta i czerwona ogórek
Gazpacho na wynos
Pomidory obrazne sparzone papryka ogórek przez zmiksowaniem

Tagi:

sery chleb ser