Boo

Boo

Kucharz
[Przepisów: 8]

Książka Kucharska: Pyszne chłodniki

Gazpacho po mojemu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny chłodnik rodem z Hiszpanii - w mojej wersji :-)

Gazpacho po mojemu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gazpacho po mojemu

 

 

  • Opcjonalnie:
  • 50g posiekanych czarnych oliwek
  • 1 jajko na twardo

Sposób przygotowania:

Gazpacho po mojemu

  • Zmiksować pomidory z czosnkiem, oliwą, octem, wodą i przyprawami. Wlać do dużego naczynia. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i dobrze wychłodzić przed podaniem. Można udekorować listkami bazylii.

  • Podawać z grzankami (prosto z patelni).

Gazpacho po mojemu
pomidory zmiksowane z czosnkiem
Gazpacho po mojemu
pomidory zmiksowane z czosnkiem
Gazpacho po mojemu
prawie wszystko razem

Tagi:

jajko jajka