Strona główna Gęś duszona z grzybami

Gęś duszona z grzybami

Gęś « poprzedni | następny »
darek112

Mistrz Kuchni
Przepisy: 172
Gęś duszona z grzybami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gęś duszoną z grzybami podawać z frytkami i surówką z czerwonej kapusty.


trudność: średne
czas:

Gęś duszona z grzybami - SKŁADNIKI:

  • 1 kg gęsi
  • 15 dkg tłustego boczku
  • 20 dkg grzybów (maślaki, borowiki)
  • 30 dkg cebuli (wybrać najmniejsze cebulki)
  • 3 łyżki szczypiorku posiekanego z koprem i pietruszką
  • sól
  • pieprz

Gęś duszona z grzybami - PRZYGOTOWANIE:

Gęś oczyścić, umyć, pokrajać na niewielkie porcje. Oczyszczony boczek pokrajać w plasterki i lekko obrumienić na patelni. Cebulę obraną opłukać, dodać do boczku, obrumienić (w całości, nie krajać). Grzyby oczyścić, umyć, pokrajać w plasterki, dodać do zrumienionej cebuli, wymieszać. Zlać z patelni wytopiony z boczku tłuszcz i obrumienić na nim porcje gęsi. Grzyby z boczkiem i cebulą dodać do gęsi, lekko podlać wodą, osolić, oprószyć pieprzem. Udusić na wolnym ogniu do miękkości, wyłożyć na .półmisek, posypać zieleniną. Podawać z frytkami i surówką z czerwonej kapusty.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gęś duszona z grzybami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gęś
Gęś po Piłsudsku  Tort chlebowo-pasztetowy Rosół z gęsi z lubczykiem
Gęsie żołądki w sosie cukiniowo-jarmużowym Pierś gęsi faszerowana kalafiorem Pierś z gęsi pieczona
Gęsie nogi w sosie musztardowym Gołąbki z gęsiny w gęsim rosole Rosół z  gęsi z kołdunami
Gęsie piersi pieczone z jabłkami Gęś na pęczaku. Gęsie Udka Pieczone z Kartofelkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Podróż kulinarna z Hortex Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane