Strona główna Gęś duszona z grzybami

Gęś duszona z grzybami

Gęś « poprzedni | następny »
darek112 - Przepis na: Gęś duszona z grzybami offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 172
Gęś duszona z grzybami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gęś duszoną z grzybami podawać z frytkami i surówką z czerwonej kapusty.


trudność: średne
czas:

Gęś duszona z grzybami - SKŁADNIKI:

  • 1 kg gęsi
  • 15 dkg tłustego boczku
  • 20 dkg grzybów (maślaki, borowiki)
  • 30 dkg cebuli (wybrać najmniejsze cebulki)
  • 3 łyżki szczypiorku posiekanego z koprem i pietruszką
  • sól
  • pieprz

Gęś duszona z grzybami - PRZYGOTOWANIE:

Gęś oczyścić, umyć, pokrajać na niewielkie porcje. Oczyszczony boczek pokrajać w plasterki i lekko obrumienić na patelni. Cebulę obraną opłukać, dodać do boczku, obrumienić (w całości, nie krajać). Grzyby oczyścić, umyć, pokrajać w plasterki, dodać do zrumienionej cebuli, wymieszać. Zlać z patelni wytopiony z boczku tłuszcz i obrumienić na nim porcje gęsi. Grzyby z boczkiem i cebulą dodać do gęsi, lekko podlać wodą, osolić, oprószyć pieprzem. Udusić na wolnym ogniu do miękkości, wyłożyć na .półmisek, posypać zieleniną. Podawać z frytkami i surówką z czerwonej kapusty.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gęś duszona z grzybami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Gęś
Rosół z gęsi z lubczykiem Gęsie żołądki w sosie cukiniowo-jarmużowym Pierś gęsi faszerowana kalafiorem
Pierś z gęsi pieczona Gęsie nogi w sosie musztardowym Gołąbki z gęsiny w gęsim rosole
Rosół z  gęsi z kołdunami Gęsie piersi pieczone z jabłkami Gęś na pęczaku.
Gęsie Udka Pieczone z Kartofelkami Gęsina z marynowanym imbirem Gęsie nóżki z mięsno-orzechowym farszem

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane