Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Gęś nadziewana ryżem i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

idealne na świąteczne danie i nie tylko

Gęś nadziewana ryżem i grzybami

Składniki:

Gęś nadziewana ryżem i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Gęś nadziewana ryżem i grzybami
oczyszczoną gęś nacieramy solą i pieprzem wnętrze wypełniamy ugotowanym ryżem zmieszanym z grzybami i posiekaną nacią zaszywamy posmarowaną smalcem gęś owijamy folią aluminiową i pieczemy na średnim ogniu 1 godzinę w piekarniku zdjąć folię i dalsze pół godziny piec aż do zrumienienia upieczoną gęś przekroić na pół a następnie podzielić na porcje