Strona główna Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą

Drób, Gęś « poprzedni | następny »
lipka02 - autor przepisu Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1186
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą


trudność: średne
czas:

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą - SKŁADNIKI:

  • sprawiona gęś
  • 20 dag wątróbki
  • 20 dag mozzarelli
  • sól
  • pieprz
  • masło
  • natka pietruszki
  • jajo
  • bułka tarta

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą - PRZYGOTOWANIE:

Gęś umyj od środka i z wierzch natrzyj solą i pieprzem.Wątróbkę podsmaż na oleju,wymieszaj z pokrojoną mozzarellą,żółtkiem jaja,posiekaną natką pietruszki oraz odrobiną bułki tartej.Farsz dopraw do smaku i dokładnie zmiksuj a następnie dodaj do niego ubitą pianę z białek.Farszem napełnij gęś zaszyj jej otwór,włóż gęś do brytfanny,wierzch natrzyj olejem,podlej wodą i piecz w temperaturze 190 stopni przez około 60 minut.



Komentarze do Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drób
Pieczeń z kurczaka Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i cukinią Kurczak pod chrustem z pistacji z purre z batatów
Dewolaj z kurczaka Balotyna z kaczki Pieczeń drobiowa z żurawiną i przepiórczymi jajami
Filet nadziewany jajkiem, boczkiem i serem Filet z indyka nadziany szpinakiem i fetą Gęsie piersi pieczone z jabłkami
Kurczak z pomarańczą i miodem Gęś na pęczaku. Pasztet drobiowo-wieprzowy ze szczypiorkiem
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane