Strona główna Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą

Drób, Gęś « poprzedni | następny »
lipka02 - Przepis na: Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1186
Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą


trudność: średne
czas:

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą - SKŁADNIKI:

  • sprawiona gęś
  • 20 dag wątróbki
  • 20 dag mozzarelli
  • sól
  • pieprz
  • masło
  • natka pietruszki
  • jajo
  • bułka tarta

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą - PRZYGOTOWANIE:

Gęś umyj od środka i z wierzch natrzyj solą i pieprzem.Wątróbkę podsmaż na oleju,wymieszaj z pokrojoną mozzarellą,żółtkiem jaja,posiekaną natką pietruszki oraz odrobiną bułki tartej.Farsz dopraw do smaku i dokładnie zmiksuj a następnie dodaj do niego ubitą pianę z białek.Farszem napełnij gęś zaszyj jej otwór,włóż gęś do brytfanny,wierzch natrzyj olejem,podlej wodą i piecz w temperaturze 190 stopni przez około 60 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą  

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane