Strona główna Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą

Drób, Gęś « poprzedni | następny »
lipka02 - Przepis na: Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1186
Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą


trudność: średne
czas:

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą - SKŁADNIKI:

  • sprawiona gęś
  • 20 dag wątróbki
  • 20 dag mozzarelli
  • sól
  • pieprz
  • masło
  • natka pietruszki
  • jajo
  • bułka tarta

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą - PRZYGOTOWANIE:

Gęś umyj od środka i z wierzch natrzyj solą i pieprzem.Wątróbkę podsmaż na oleju,wymieszaj z pokrojoną mozzarellą,żółtkiem jaja,posiekaną natką pietruszki oraz odrobiną bułki tartej.Farsz dopraw do smaku i dokładnie zmiksuj a następnie dodaj do niego ubitą pianę z białek.Farszem napełnij gęś zaszyj jej otwór,włóż gęś do brytfanny,wierzch natrzyj olejem,podlej wodą i piecz w temperaturze 190 stopni przez około 60 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drób
Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini roladki z grillowaną dynią i serem
Dewolaj z musztardą miodową Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Kurczak zapiekany z warzywami Kurczak w orzechowej glazurze
Pierś z kurczaka z ryżem Kurczak w sosie pieczarkowym Curry z kurczaka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane