Strona główna Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą

Drób, Gęś « poprzedni | następny »
lipka02 - autor przepisu Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1186
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą


trudność: średne
czas:

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą - SKŁADNIKI:

  • sprawiona gęś
  • 20 dag wątróbki
  • 20 dag mozzarelli
  • sól
  • pieprz
  • masło
  • natka pietruszki
  • jajo
  • bułka tarta

Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą - PRZYGOTOWANIE:

Gęś umyj od środka i z wierzch natrzyj solą i pieprzem.Wątróbkę podsmaż na oleju,wymieszaj z pokrojoną mozzarellą,żółtkiem jaja,posiekaną natką pietruszki oraz odrobiną bułki tartej.Farsz dopraw do smaku i dokładnie zmiksuj a następnie dodaj do niego ubitą pianę z białek.Farszem napełnij gęś zaszyj jej otwór,włóż gęś do brytfanny,wierzch natrzyj olejem,podlej wodą i piecz w temperaturze 190 stopni przez około 60 minut.



Komentarze do Gęś nadziewana wątróbką z mozzarellą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drób
Pasztet drobiowo-wieprzowy ze szczypiorkiem Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami Makaron z kurczakiem i szparagami
Filet nadziewany pomidorem i bazylią Pasztet drobiowy ze śliwką Grillowany kurczak po tajsku
Gulasz drobiowy w sosie pomidorowym Golonka z grzybami i kiełkami fasoli mung Filet z kurczaka nadziany suszonymi pomidorami
Kurczak po węgiersku Cebulowy filet z kurczaka Filet nadziewany fetą i pomidorem
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane